Nyheter

NOV 16 2009

Jeg er nå fast ansatt hos CIBER Norge AS.FEB 6 2009

Værstasjonen i Tuddal har fått ny egenskrevet programvare og kjører nå på en modifisert Linksys NSLU2 satt opp med Debian Linux. Programmet som samler data og bearbeider dem for presentasjon på nett er skrevet i Python og basert på pywws.


FEB 4 2009

Jeg har gitt websidene en oppussing med nytt grafisk uttrykk og enklere innhold. Årets første fotoprosjekt har fått litt ekstra oppmerksomhet med et eget menyvalg og bildevisning basert på Highslide.


JAN 26 2009

I 2001 startet jeg i samarbeid med Varthom musikknettstedet www.planetnoise.com. Siden lansering har systemet kjørt på en Dell mini-tower maskin som har vært plassert hos Domeneshop i Oslo (colocation). Domeneshop går i starten av 2009 over til kun å betjene rack baserte maskiner. Det ble derfor besluttet å flytte tjenesten til Webhuset som tilbyr virtuelle tjenere basert på Windows 2008. Flyttingen ble utført i løpet av uke fem uten store problemer.


JAN 6 2009

Jeg har satt opp en værstasjon med instrumenter for måling av temperatur, luftfuktighet, lufttrykk, regn og vindretning/-hastighet på fritidshjemmet mitt i Tuddal, Telemark. Stasjonen har USB grensesnitt som gjør det mulig å koble den til en datamaskin. En pensjonert IBM Thinkpad har blitt utstyrt med programmet Cumulus og satt opp til å publisere data til Internett med gjevne mellomrom. Jeg har også skreddersydd en egen side som ved hjelp av AJAX, CSS og JavaScript oppdaterer data i nær sanntid.


JUN 25 2008

Etter portering av system for mottak av eksterne data for FINN Reise i Norge settes det i drift. Det nye systemet er integrert i FINN sitt eget annonsesystem. Dette gjør at brukere/kunder nå kan legge inn og redigere annonser direkte hos FINN.


JUL 30 2007

Bård Kjetil Venhaug er en bekjent av meg som lager film fra lokalmiljøet sitt i Tuddal, øverst i Telemark. Som en liten vennetjneste har jeg designet og utviklet et websted for han: www.tuddywood.no.


DES 14 2006

Den 14. desember 2006 ble FINN pakkereise lansert. Dette kompleterer reise delen av FINN som nå er norges beste nettsted for å planlegge reiser.


MAR 1 2006

Fra 1. mars 2006 er FinnTech min hovedoppdragsgiver. Hovedoppgaver vil i starten være knyttet til videreutvikling av FINN reise.


FEB 18 2006

Den 18. februar 2006, ble FINN reise. lansert. Etter nøye planlegging og nitidig arbeid kan vi nå endelig vise frem det vi håper vil bli norges beste reisetjeneste på nettet.


SEP 20 2005

Nytt grafisk design på egne websider.


AUG 15 2005

I løpet at våren og forsommeren har jeg utført oppdrag som teknisk rådgiver for Hjemmet Mortensen.


JAN 10 2005

Jatech innleder et samarbeide med FINN.no og skal levere tekniske tjenester og hjelpe FINN med å bygge opp FINN reise.


NOV 16 2004

Jatech innleder et samarbeide med Turistinfo og skal levere tekniske tjenester og hjelpe Turistinfo med å bygge opp en portal for reiser rettet mot vanlige Internett brukere.